T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
0274 2236268
Belgegeçer
0274 2234071
WEB
https://kutahyamtal.meb.k12.tr
Adres
YILDIRIM BEYAZIT MAH. 43 EVLER CAD. NO 20 MERKEZ / KÜTAHYA
Vizyon
Kaliteli eğitimi ile öz güveni sağlam, ideallerini gerçekleştirebilen öğrenciler yetiştiren, uluslararasılaşmış, model, lider ve tercih edilebilir okul olmak.
Misyon
Mesleki Eğitimdeki köklü geçmişi ile sanayinin gelişmesinde öncü olabilecek, İlimizin ve Ülkemizin ihtiyacı olan değerlere sahip, uluslararasılaşmış örnek bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz Uluslararası Akreditasyon belgesine sahip Ülkemiz genelinde mesleki eğitim veren kurumlar arasında 2. sırada sahip olmuştur. Ülkemizde bu belgeye sahip 10 okul/kurum vardır.
Öğretmen :81
Öğrenci :687
Derslik :28
Atölye-İşlik :20
Toplantı Salonu :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3857
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
08:20 - 17:30
Isınma
Kalorifer / Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Okulumuz merkezde olduğu için saat kulesi altındaki duraklardan her yere belediye otobüsü vardır. Şehir merkezinin her noktasına eşit mesafede olup ulaşım sorunu yoktur.
Servis Bilgisi
Servis hizmeti kullanılmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz valilik meydanından (vazo) istasyona giden Abdurrahman Kara Bulvarı üzerindedir. Okulumuzun bulunduğu mevkide Kılıçaslan Anadolu Lisesi, Devlet Hatun MTAL, Cumhuriyet Ortaokulu ve Kütahya Kız AİHL vardır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz il merkezinde olup, Valilik, Sevgi Yolu Girişi ve Vazonun bulunduğu meydana yaklaşık 250 metredir. İl milli eğitim müdürlüğü ile karşı karşıyadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzun kontenjanı 204 öğrencidir
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz Orta Öğretim Başarı puanına göre öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz LGS sınav sonucuna göre öğrenci almamaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
---
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun bünyesinde Kapalı spor salonu binamız bulunmaktadır ve tüm branşlarda sportif etkinlikler 3 beden eğitimi öğretmenimizin nezdinde yapılmaktadır. Örneğin badminton, dart, futbol, voleybol, basketbol, bocce, boks, güreş, halter vb. bireysel ve takım sporlarında faaliyetler yürütülmektedir. Özellikle bireysel sporlarda Türkiye dereceleri mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak, e-twining, Teknofest´e projeler yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuz Zafer Kalkınma Ajansı´nın (ZEKA) yayınlamış olduğu destek programlarına proje yazmaktadır. AB Erasmus projeleri tüm hızıyla devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz 2006 yılından beri Erasmus hareketlilik projelerini büyük bir başarı oranı ile yürütmektedir. Bu başarımızı "Akretidasyon Belgesi" alarak taçlandırmış olup her yıl AB ülkelerine öğrencilerimizi gönderip staj yapma imkanı sağlamaktayız. Bugüne kadar 400 ün üzerinde öğrenci yurt dışı AB ülkelerinde staj yapma imkanı buldu. Ülkemize bu vesile ile 1 milyon avronun üzerinde girdi sağladık.
Diğer Hususlar
Okulumuzda döner sermaye işletmesi olup, özel ve tüzel tüm kurum ve kuruluşlara üretim merkezli hizmet verilmektedir. Yapılan bu faaliyetlerden öğrencilerimiz kazanç elde etmektedir. 2019 yılı mali bilançomuz 1,5 milyon TL´nin üzerinde gerçekleşmiştir. Ayrıca okulumuzda ikili meslek eğitim merkezi (İMEM) bulunmaktadır. Ülkemizdeki 13 okuldan birisi olarak bu uygulama okulumuz faaliyet alanları içerisinde yer almkatadır.
Yazdır